ISBN Nr. 978 908 2578 539

Paperback - 290 blz.

20,5 x 14,5 cm

1ste druk oktober 2018


© 2018 - Ludo Vanreyten

© 2018 - uitgeverij Varop

2020 - copyright uitgeverij Varop

Oudekerkstraat 27 - 3640 Kinrooi - tel. 0032 89 70 16 45

2020 - copyright

Ludo Vanreyten

INHOUD

"Elke dag een nieuw Geluk" vertelt enerzijds het verhaal van Claire en David die in Bois de Bologne nabij Parijs wonen. Wanneer op zekere dag bij David kanker in een vergevorderd stadium wordt vastgesteld, besluiten ze alles achter te laten en willen ze de laat- ste maanden die hen samen nog rest, alleen nog maar gelukkig zijn en dié dingen doen die ze graag doen. Tegelijkertijd lees je het verhaal van de 17-jarige Julie  die door haar moeder naar haar grootouders in de Provence wordt gestuurd om daar gedurende de zomervakantie te studeren voor haar herexamens. Hoe verder je vordert in de roman, merk je dat beide verhalen steeds dichter bij mekaar komen en op een geheimzinnige manier wel moéten samenhoren. De roman neemt je dan ook mee in hun ongelooflijk verhaal: hartverwarmend, emotioneel en verrassend. Je kan uit-eindelijk niet anders dan beamen dat mensen vaak ongelooflijke dingen doen om het allerbelangrijkste in hun leven te bereiken: het gevoel om gelukkig te zijn.


WAT VOORAF GING

Het verhaal van deze roman werd meer dan 2 jaar geleden al in grote lijnen op papier gezet. De eerste stukken werden in het na- jaar van 2016 geschreven, net nadat 'De Magnoliamoord' was ver-schenen. Ook was ik bezig met 'De dood van Adrean Barnes', maar ik merkte dat dit boek meer tijd zou vragen. Het gaat niet hoofdza-

All good books have one thing in common.

they are truer than if they had really happened

(E. Hemingway)

Hierboven: foto's, of beter gezegd sfeerbeelden die het boek

tot leven brengen.

kelijk om feiten (zoals bij een detective), maar meer om de sfeer, gevoelens en puur menselijke aspecten.  Na de uitga- ve van mijn derde boek schreef ik hier aan verder en had ik de release aan-vankelijk in het voorjaar voorzien, maar uiteindelijk werd het toch oktober. 

Het schrijven van 'Elke dag een nieuw eluk' was een heel avontuur. Met deze roman begeef ik mij op een heel ander gebied dan met mijn andere boeken. Complexere personages die in een on- gelooflijk, en tegelijk hartverwarmend verhaal terechtkomen. Menselijke ver- houdingen, emotionele gebeurtenissen, mystieke aspecten en bijgeloof zijn slechts enkele van de vele aspecten die het verhaal dragen. Het is uiteindelijk een mooi aangrijpend verhaal ge- worden, totaal anders dan je zou ver- wachten, maar heerlijk om te lezen.


                                                   Ludo Vanreyten

Hieronder: promotie-affiche van het boek - 2018

Elke dag een nieuw Geluk 2018